Arduino

Voordat er een robot gebouwd kan worden, moet je iets weten over de Arduino. Om de Arduino te begrijpen heb je enige kennis van elektronica nodig. En daarvoor moet je weten wat een stroomkring is en wat elektrische geleiding en isolatie is. Als je hier niets van af weet, lees hier dan over op de site van Jorinde Post over Elektronica
 
De basisbegrippen over electronische componenten staan omschreven in het document "Interactief ontwerpen met Arduino" versie 1.0.5 van Stan Roukens. Dit is te downloaden via de site HWC ontwerpen. Werk om te beginnen de inleiding en les 0 door. De proefjes met het gloeilampje kunnen ook gedaan worden met (natuurkundig) prakticummateriaal.
 
Voor het leren werken met een Arduino kunnen de lessen 1 tot en met 4 van Roukens doorgewerkt worden. Er kan ook een LDR in plaats van een FSR gebruikt worden (dan veranderd de variabele 'druk' in 'lichtsterkte'). De uitwerkingen voor de sketches (de programmaatjes) staan ook op de website van Roukens.
 
Na enige tijd zal je het programmeren en aansluiten van de Arduino duidelijker worden. Altijd alle programma's overtypen is veel werk. Het gaat er veel meer om dat je de programma's begrijpt of kunt lezen. Op het internet staan heel veel voorbeelden. Door deze voorbeelden over te nemen en aan te passen kan je snel een eigen programma schrijven.
 
Voor wie Arduino helemaal nieuw is, kan het beginnen met een starterskit handig zijn. Behalve de originele Arduino, zijn er diverse klonen, die een stuk voordeliger zijn. Op deze pagina is een tabblad over troubleshouting bij niet werkende Arduino's toegevoegd. In bijgaande bestand een lijstje met minimale benodigdheden om bovenstaande uit te kunnen voeren.